İsmail YK Kimdir ?

İsmail YK Kimdir ?
1968 yılında Sivas tan Almanya ya fabrika işçisi olarak göç eden Ali rıfat ve eşi Zerife yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş yetenekli çocuğundan en küçüğü olan İsmail YK 5 temmuz 1978 yılında sabah 05 de Almanya Hamm da dünyaya gelmiştir. Kardeşlerinin tamamının Müzikle İlgilenmesinden dolayı oyuncaklarla Oynamak yerine müzik enstrümanlarıyla oynamak o nu daha çok mutlu ediyordu. Okulda sahnede her yerde istediği gibi davranır şarkılar söylerdi. Yurtseven Kardeşler olarak 1985 ve 1987 yıllarında 2 amatör albüm çıkarmışlardır. Amatör olmalarına rağmen albümleri ve şarkılardaki Soundlar ile oldukça dikkat çekmiş 1988 yılında bir ilki gerçekleştirerek alman ZDF televizyonunda Nachbarn in Europa adlı programa davet edilerek yurtdışında yabancı bir tv programına davet edilen İsmail YK nın da yer aldığı ilk Türk Grup olma başarısını göstermişlerdir. Albüm Çalışması İlk Olarak Türkiye Avrupa ve dünyadaki en önemli Sanatçıların başarı hikayelerini inceledi Ardından 13 Yıllık bir Proje Çizip Proje üzerinde çalıştı. Çizdiği Dans Kareografilerinin Çoğunun Sekronilize edilişi çocuklara göre Proje sayesinde 2004 yılında İsmail YK ya hayranlık duyan milyonlarca çocuk yılların geçmesiyle büyüyecek ve İsmail YK bu sayede hala dinleniyor olacak zirvede kalacaktı. Bu sayede albüm patlayacak ve albümdeki diğer şarkılar dinleyiciyle buluşup Hit olacaktı. Lakin İsmail YK sıradışı olan bu şarkıların tutacağını bildiği gibi bir kesim tarafından yadırganacağını Grubu sosyete ve entelektüel kesim in on u eleştireceğini çok iyi da Projenin bir parçası olarak görmüş Projenin başarısından dolayı kimseye cevap dahi vermemiştir. Şappur Şuppur şarkısı ve klibi ile babaların yaramaz çocuğu annelerin yakışıklı evladı gençlerin sevgilisi ve çocukların kahramanı oldu. Çocuklara yönelik Proje nin başarısı olarak Türkiye de ilk dünyada ise Michael Jackson elvis presley den sonra oyuncağı yapılan 3 sanatçı zamanda Tüm ilk ve ortaöğretim okullarında ders kitaplarına konu YK Şappur şuppur albümü ile milyon ikiyüz elli satarak 2004 yılın da Türkiye nin en çok satan imzasını atıp tarafından Albüm Başarı ödülüne layık görülmüştür

Sivas lı Ali Rıfat ve Zarife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş yetenekli çocuğundan en küçüğüdür 13 yaşında kardeşleriyle birlikte sahne hayatına başladı. İsmail YK 1995 yılında ise profesyonel müzik hayatına adım attı. Lise mezunu olduktan sonra kendisini tamamıyle müziğe verdi. İsmail YK 1996 yılında profesyonel DJ lik ünvanına da sahip olmuş ve o dönemde Almanya da Profesyonel olarak DJ lik de yapmıştır.
İsmail YK dünyada kullanılan en önemli enstrümanları başarı ile stüdyosunda kardeşleriyle beraber aranje ve müzik yönetmenliği yapmakla birlikte çok başarılı Söz ve Müzik yazarıdır. 8 Mayıs 2004 tarihinde çıkardığı ilk solo albümü Şappur Şuppur ile müzik piyasasında fırtınalar estirdi. İsmail YK Türkiye de ilk defa oyuncağı yapılan sanatçı oldu ve ilköğretim ders kitaplarına bile konu olmuştur. Özellikle Allah belanı versin şarkısı Tüm Türkiye de odak noktası haline gelmiş birçok gazete anahaber bülteni ve birçok canlı TV programına konu olmuştur artık O bir STAR dır Alişan Seda Sayan Kibariye Ebru Yaşar gibi sanatçılara bir çok beste vermiş albümlerinde aranje ve müzik yönetmenliği yapmıştır. İsmail YK bu zamana kadar Türkiye ve Avrupadaki Milyonlarca hayranına her zaman ilginç çalışmalar sunmuş ve dikkat çekmiştir. İsmail YK 2010 yılında Azerbaycan da Yılın En İyi Sanatçısı ve Yılın En Sevilen Sanatçısı ödüllerine de layık görülmüştür.

5 kardeşin en küçüğü olarak günün sabah saat beşinde dünyaya gelir. Doğduğunda kardeşlerin hepsi müzikle ilgilenmektedir. O da onlara katılıp onlardan çok şey öğrenerek müziğin gerçek sesini hisseder. O zamanlar bile okulda sahnede her yerde içinden geldiği gibi davranır şarkılar okur. Lise mezunu olduktan sonra kendisini tamamıyla müziğe verir ve Yurtseven Kardeşler desteğiyle ilk solo albümü Şappur Şuppur ile Türkiye piyasasına bomba gibi düşer. Ayrı bir albüm yapmasının nedeni Dinamikliği ve kafasında oluşturup müzik dünyasına kazandıracağı farklı projeleri nedeniyle Yurtseven Kardeşler ilk teklifi kendi aralarında anlaşarak sunarlar. Ayrıca bu teklif kardeşlerin birbirlerine olan bağlılıklarını da göstermektedir. Türkiye ye biraz daha farklı gerek müziğiyle gerek giyimiyle gerek showuyla gerek sahnesiyle türk müzik dünyasına ayrı bir renk katmıştır. Türkiye de böyle bir boşluğu doldurmak için tüm ekibiyle birlikte üç buçuk yıl yoğun bir şekilde büyük çaba sarf etmiştir. Bu boşluğu doldurmak ise büyük HEDEFİYDİ. Verdiği bu emeğin karşılığını 2004 yılında AVRUPA MÜZİK etiketiyle sunulan Şappur Şuppur albümün satışı nedeniyle 2005 yılında MÜYAP tarafından ödüllendirilmesiyle alır.

Yorum Gönder